Mısır ve Ezoterizm Köklerinde Simya

 

Hermes ve Zümrüt Tablet efsanesine inanmayanlar Peygamber Hanok'un tarif ettiği üzere dağın üstüne inen 200 meleği simya sanatının ilk öğretmenleri olarak görürler. Simya bilimini ilk bulan kim olursa olsun, öğreti modern dünya için Mısırlılar tarafından saklanmıştır.

Mısır'a toprağının renginden dolayı "kara imparatorluk" denirdi ve Eski Ahit'te Mısır'dan "karanlıklar ülkesi" diye bahsedilir. Mısırlı olası kökeninden dolayı simyaya "kara sanat" denirdi, ama bu isim kötülüğü çağrıştırmak için değil , onun gizli süreçlerinin her zaman karanlıkta kalmasını belirtmek için verilmiştir.

Ortaçağlar boyunca simya yalnızca bir felsefe ve bilim değil, aynı zamanda bir dindi. Kendi dönemlerinin dini kısıtlamalarına isyan edenler, felsefi öğretilerini altın yapma kılıfı altında gizlemiştir. Bu şekilde kendilerine bir kişisel özgürlük yaratmışlar ve idam edilmek yerine aşağılanmışlardır.

Simya üç aşamalı bir sanattır ve üçgenle sembolize edilir. Sembolü 3 kere 3 'tür. Üç alemdeki veya

plandaki üç element veya işlem anlamına gelir. 3 kere 3 Hürmasonluğun 3 3 . derecesindeki sırrın bir parçasıdır, çünkü 33, 3 kere 3 'tür ki, 9 eder, 9 sayısı ağacın kökünden çıkan dokuz tecelliyi gösterir ve insanın ezoterik sayısıdır.

İlahi Ağız' dan verbum fiat -ol- sözü olarak çıkan dört nehirle beslenen alemlerin sayısıdır. Simya sembolizminin altında muhteşem kavramlar saklıdır; bu alaya alınıp hor görülmüş olan sanat, sonsuz hayatın kapılarının üçlü anahtarını hala elinde tutmaktadır.

Simya'nın üç alemin -spiritüel, beşeri ve elementsel- sırrım gördüğümüz zaman, bilgelerin ve filozofların bilgeliklerini neden gizemli benzetmelerin ardına sakladıklarım anlayabiliriz.

 

(Manly P. Hall - Tüm Çağların Gizli Öğretileri 34. Bölüm)

Etiketler: Mısır ve Ezoterizm Köklerinde Simya
Ağustos 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.